Greitojo maisto ruošėjai

Greitojo maisto ruošėjai gamina ir ruošia riboto pasirinkimo maistą ir gėrimus, kurių gamyba apima nesudėtingus ruošos darbus ir nedidelį kiekį produktų. Jie gali priimti užsakymus iš klientų ir aptarnauti klientus prie prekystalio ar staliukų.

Atliekamos užduotys:

(a) nesudėtingų patiekalų ar pusgaminių ir gėrimų ruošimas, pavyzdžiui, sumuštinių, mėsainių, picų, žuvies ir gruzdintų bulvyčių, salotų ir kavos;

(b) maisto produktų plovimas, pjaustymas, matavimas ir maišymas patiekalams ruošti;

(c) didelių kiekių vieno proceso maisto ruošimo įrangos, pavyzdžiui, kepimo krosnelių, gruzdintuvių ir keptuvių, valdymas;

(d) pusgaminių pakartotinis šildymas;

(e) maisto ruošimo vietų, maisto ruošimo paviršių ir įrankių valymas;

(f ) maisto ir gėrimų užsakymų priėmimas ir aptarnavimas užkandinėse, kurios specializuojasi ruošti greitąjį maistą ir maistą išsinešti;

(g) greitajam maistui reikalingų produktų užsakymas ir priėmimas;

(h) sanitarijos, sveikatos ir saugos standartų laikymasis darbo vietose;

(i) tikrinimas, ar paruoštas maistas atitinka kokybės ir kiekio reikalavimus.

Pastabos
Darbininkai, kurie atlieka nesudėtingų patiekalų ruošimo darbus, ir priima užsakymus, aptarnauja klientus ir apskaičiuoja arba pateikia sąskaitą, turėtų būti skiriami 5246 pogrupiui „Maitinimo paslaugų prekystalių pardavėjai“, nebent klientų aptarnavimas būtų nepagrindinė darbo dalis.