Jaunesnieji meno, kultūros ir kulinarijos specialistai

Jaunesnieji meno, kultūros ir kulinarijos specialistai derina kūrybinius įgūdžius su techninėmis ir kultūrinėmis žiniomis fotografuodami ir tvarkydami nuotraukas; kurdami teatro scenų, parduotuvių ir namų interjerų dizainą ir juos dekoruodami; rengdami objektus ekspozicijai; prižiūrėdami bibliotekų ir galerijų kolekcijas, įrašus ir katalogų sudarymo sistemas; sudarydami valgiaraščius ir ruošdami bei patiekdami maistą; teikdami pagalbą kuriant spektaklius, filmus ir televizijos programas; taip pat vykdydami kitų meno ir kultūros sričių veiklą.
Pagrindinės atliekamos užduotys: asmenų, renginių, vaizdų, medžiagų, gaminių ir kitų objektų fotografavimas fotoaparatu; meninių metodų taikymas kuriant gaminių dizainą, dekoruojant interjerą ir skatinant pardavimą; objektų išdėstymas ir parengimas ekspozicijai; eksponatų pastatymo, eksponavimo dėklų ir zonų dizaino kūrimas ir tvarkymas; valgiaraščių sudarymas ir maisto ruošimo priežiūra; pagalba direktoriams ir atlikėjams statant teatro spektaklius, filmus, kuriant televizijos programas ar reklamą.

Šios grupės profesijos skirstomos į tokius pogrupius:

3431 Fotografai

3432 Interjero dizaineriai ir dekoratoriai

3433 Galerijų, muziejų ir bibliotekų technikai

3434 Vyriausieji virėjai

3435 Kiti jaunesnieji meno ir kultūros specialistai

Leave a Reply