Maisto ir panašių produktų gamybos mašinų operatoriai

Maisto ir panašių produktų gamybos mašinų operatoriai valdo ir kontroliuoja mašinas, naudojamas gyvuliams skersti, mėsai nuo kaulų pašalinti; maisto produktams, gėrimams ir tabako lapeliams džiovinti, šaldyti, kaitinti, malti, maišyti ir kitaip perdirbti.
Pagrindinės atliekamos užduotys: mašinų, kuriomis suvaržomi, apsvaiginami ir skerdžiami gyvuliai, taip pat į gabalus pjaustoma skerdiena ir žuvis, valdymas ir kontrolė; mašinų ir orkaičių, kuriomis maišoma, kepama ir kitaip ruošiama duona ir miltiniai konditerijos gaminiai, valdymas ir priežiūra; mašinų, kuriomis smulkinami, maišomi, malami, ruošiami ir fermentuojami grūdai ir vaisiai, gaminant alų, vyną, salyklinį alų, actą, mieles ir panašius gaminius, valdymas; įrenginių, kuriais gaminamas džemas, irisai, sūris, lydytas sūris, margarinas, sirupas, ledas, makaronai, ledai, dešrelės, šokoladas, kukurūzų miltai, maistiniai riebalai ir dekstrinas, priežiūra; įrenginių, kuriais vėsinami, kaitinami, džiovinami, kepami, apverdami, pasterizuojami, rūkomi, sterilizuojami, šaldomi, garinami ir koncentruojami maisto produktai ir maisto produktams apdoroti naudojami skysčiai, valdymas; maisto produktų ir skysčių maišymas, pertrynimas, malimas, įmaišymas ir atskyrimas plakimo, spaudimo, sijojimo, malimo ir košimo įranga; tabako lapų apdorojimas mašinomis, gaminant cigaretes, cigarus, tabaką pypkėms ir kitus tabako gaminius.

Šios grupės profesijos skirstomos į tokį pogrupį:

8160 Maisto ir panašių produktų gamybos mašinų operatoriai

Leave a Reply