Padavėjai ir barmenai

Padavėjai ir barmenai patiekia maistą ir gėrimus komercinėse viešojo maitinimo įmonėse, klubuose, įstaigose ir valgyklose, laivuose ar keleiviniuose traukiniuose.
Pagrindinės atliekamos užduotys: pagalba užtikrinant reikiamas baro atsargas; naudotų stiklinių ir taurių plovimas ir baro zonos valymas; alkoholinių ir gaiviųjų gėrimų patiekimas prie baro; stalų dengimas švariomis staltiesėmis ir servetėlėmis, serviravimas stalo įrankiais, indais, stiklinėmis ir taurėmis; maisto ir gėrimų patiekimas; patarimai, kokį vyną pasirinkti, ir jo patiekimas; maisto ir (arba) gėrimų užsakymų priėmimas ir jų perdavimas virtuvės darbuotojams; sąskaitų pateikimas ir mokėjimų priėmimas.

Šios grupės profesijos skirstomos į tokius pogrupius:

5131 Padavėjai

5132 Barmenai